Rotaryclub Hasselt geeft kleur aan De Tunnel !

Opvang Jongvolwassenen De Tunnel biedt residentiële en gestructureerde opvang, gecombineerd met een intensieve begeleiding op maat aan jongvolwassenen van 18 tot 25 jaar. De begeleiding is gericht op sociale administratieve, psychosociale, financiële en praktische ondersteuning. Werken naar het op eigen benen staan en het terug herstellen van sociale netwerken staan hierbij centraal.

Na jaren van intensief gebruik waren de kamers in De Tunnel dringend aan een opfrisbeurt toe, en aangezien de eigen middelen niet toereikend waren om dit project te realiseren, werd een vraag tot steun ingediend bij Rotary Hasselt, waarop na grondige evaluatie met veel enthousiasme is ingegaan. Met de steun van een vriend Rotariër, Benoit Klinkers, die een schildersfirma runt, de actieve inzet als schilder van verschillende Rotariërs en de jongvolwassenen van het tehuis, werden acht kamers, een badkamer en een doucheruimte volledig herschilderd. Het budget liet daarenboven toe om elke kamer verder in te richten met een bureel en bureelstoel en ook het bedlinnen te vernieuwen.

Een geslaagd project waar de combinatie van financiële steun, de actieve inzet van Rotariërs en de begunstigden, tot een verbluffend resultaat hebben geleid. Kortom een realisatie volledig in lijn met de doelstellingen van dienstbaarheid van Rotary.